Newsflash
Apariții editoriale

Apariții noi MedicHub

de Redacția Viața Medicală - apr. 8 2022
Apariții noi MedicHub

Noile numere ale revistelor MedicHub oferă abonaților articole interesante.

Prezentări de caz și literatură de specialitate

Primul număr din acest an al revistei Ginecologia.ro* aduce în atenţia cititorilor o serie de prezentări de caz foarte interesante, precum și articole din literatura de specialitate. Printre titlurile ediţiei regăsim: „Chorionic bump în sarcina incipientă: un aspect ecografic inedit. Prezentare de caz și review al literaturii”; „Conduita chirurgicală adoptată în cazul unei formaţiuni tumorale pediculate gigante prolabate din cavitatea uterină – prezentare de caz” și „Este dexametazona o idee bună atunci când vorbim despre nașterea prin operaţie cezariană?”.

coperta Ginecologia 35 (1) 2022_mic

Imagistică, telemuncă și alimentaţie

Tema primei ediţii din acest an a revistei Medic.ro** este imagistica. Astfel, în cuprinsul publicaţiei găsiţi titluri precum: „Rolul imagisticii prin rezonanţă magnetică cardiacă în evaluarea pacienţilor cu transplant cardiac”; „Neuroradiologia și inteligenţa artificială – review general” sau „Interconexiunea funcţională a analizatorilor vizual și auditiv”. Alte articole interesante sunt: „Telemunca: factor generator de stres profesional în perioada pandemiei de COVID-19”; „Factorii de risc în alimentaţia și stilul de viaţă pe perioada sarcinii la un lot de femei din sudul României” sau „Aspecte esenţiale ale bolii inflamatorii intestinale cu debut în copilărie în medicina primară”.

coperta Medic 145 (1) 2022_mic

Un caz rar de limfom Burkitt agresiv

Primul număr de anul acesta al revistei Oncolog-Hematolog.ro*** este disponibil pentru cititorii interesaţi de articole știinţifice din domeniul oncologiei, hematologiei, radiologiei sau paliaţiei. Câteva dintre titlurile pe care vi le propunem spre lectură sunt: „Rezultate preliminare ale markerilor ca predictori ai răspunsului tisular la radiochimioterapie în cancerul rectal”; „Heterogenitatea intratumorală în cancerul de sân – o adevărată provocare de diagnostic și tratament”, „Un caz rar de limfom Burkitt agresiv cu multiple infiltrate extranodale la un vârstnic”; „Hemoragie renală acută într-un caz de rinichi unic congenital şi angiomiolipom” sau „Scala Integrată a Rezultatelor Îngrijirilor Paliative (iPOS) în detecţia timpurie a nevoii de îngrijiri paliative a pacienţilor oncologici”.

copertaOncolog 58 (1) 2022_mic

Beneficiile antihipertensivelor în HTA și în glaucom

Revista Farmacist.ro**** debutează, în 2022, cu o ediţie a cărei temă este „Farmacoterapia”. Astfel, nu rataţi articolul „Beneficiile preparatelor antihipertensive la pacienţii cu hipertensiune arterială și glaucom”, dar nici pe cel de la secţiunea „Farmacologie”: „Boala renală cronică și utilizarea medicamentelor”! Alte articole interesante pe care le găsiţi în paginile primului număr din acest an: „Imunoterapia în bolile neoplazice”, „Ambalajele alimentare și efectele acestora asupra sănătăţii consumatorului” și „Migrenele – tehnici și produse naturale”.

coperta Farmacist_1_2022 mic


Notă autor:

*Revista este creditată de CMR cu 10 credite EMC pentru medici și de OAMGMAMR, cu 5 credite EMC pentru asistenţi medicali, moașe și asistenţi maternali, la abonare.
**Revista este creditată de CMR cu 10 credite EMC pentru medici și de OAMGMAMR, cu 5 credite EMC pentru asistenţi medicali, la abonare.
***Revista este creditată de CMR cu 10 credite EMC pentru medici, la abonare.
****Revista este creditată de CFR cu 10 credite EFC pentru farmaciști și de OAMGMAMR, cu 5 credite EMC pentru asistenţi, la abonare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe