Newsflash
Internaționale

Ziua Mondială a Auzului este marcată la începutul lunii martie

de Florentina Ionescu - feb. 25 2022
Ziua Mondială a Auzului este marcată la începutul lunii martie

Anual, la 3 martie are loc campania „Ziua Mondială a Auzului”, organizată de Office of Prevention of Blindness and Deafness din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Numeroase activități și campanii de informare au loc în lumea întreagă, iar un eveniment special dedicat acestei zile este găzduit și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

poster oms 2022 ziua mondiala a auzului

Pe site-ul oficial al OMS se arată că Ziua Mondială a Auzului este organizată în data de 3 martie, în fiecare an, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la modul în care pot fi prevenite surzenia și pierderea auzului și pentru a promova îngrijirea sănătății urechii și îngrijirea la nivelul auzului, în țări din întreaga lume.

În fiecare an, OMS decide tema acestei zile și dezvoltă materiale informative bazate pe dovezi, cum ar fi broșuri, flyere, postere, bannere, infografice și prezentări, printre multe altele.

Aceste materiale sunt apoi distribuite partenerilor OMS din guvernele țărilor și din societatea civilă a țărilor, precun și birourilor regionale ale OMS.

La sediul central din Geneva, OMS organizează un eveniment anual cu ocazia Zilei Mondiale a Auzului – „World Hearing Day”. În ultimii ani, un număr din ce în ce mai mare de state membre ale OMS și alte agenții partenere s-a alăturat acestei inițiative, organizând diverse activități și evenimente în țările respective cu ocazia Zilei Mondiale a Auzului.

Tema din 2022 aleasă de OMS pentru data de 3 martie este „To hear for life, listen with care!” (să auzim pentru viață, să ascultăm cu grijă!”).

Pentru Ziua Mondială a Auzului din 2022, OMS se va axa pe importanța menținerii unui auz bun de-a lungul vieții. În 2021, OMS a lansat un raport intitulat „World report on hearing” care a subliniat că un număr tot mai mare de persoane trăiescu cu pierderea auzului sau sunt la risc de a-și pierde auzul.

Câteva dintre mesajele-cheie ale Zilei Mondiale a Auzului din 2022 sunt:

  • Este posibil să avem un auz bun pe durata vieții, prin intermediul îngrijirii acordate sănătății urechii.
  • Multe cauze frecvente ale pierderii auzului pot fi prevenite, cum ar fi pierderea auzului cauzată de expunerea la sunete puternice.
  • „Să ascultăm în siguranță” – un mesaj cheie ce subliniază riscul de pierdere a auzului asociat cu expunerea la sunete recreaționale.
  • OMS îndeamnă guvernele să crească gradul de conștientizare asupra auzului și să implementeze standarde bazate pe dovezi care să încurajeze ascultarea în siguranță.
  • Hashtaguri folosite în 3 martie: #safelistening, #worldhearingday, #hearingcare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe