Newsflash
ACTUALITATE Știri

Adunarea Mondială a Sănătăţii s-a reunit la Geneva

de Magdalena Tănăsescu - mai 29 2024
Adunarea Mondială a Sănătăţii s-a reunit la Geneva

În orașul elvețian Geneva a început reuniunea anuală a Adunării Mondiale a Sănătăţii, forul decizional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Tema adunării din acest an este „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi”. 

În cadrul întâlnirii, cele 194 de ţări membre intenţionează să stabilească liniile directoare pentru priorităţile OMS în următorii patru ani, inclusiv un plan de eliminare a malariei în numeroase ţări până în 2030. De asemenea, se iau în calcul și măsuri pentru a combate creşterea alarmantă a rezistenţei la medicamentele antimicrobiene, transmite Agerpres

Se preconizează adoptarea unor amendamente la Regulamentul sanitar internaţional al OMS, cu noi reguli pentru a preveni răspândirea bolilor dincolo de frontierele naţionale şi cu obligaţia de a raporta imediat focarele de boală către OMS.

De asemenea, specialiştii din sectorul medical se aşteaptă ca lecţiile învăţate în timpul pandemiei de coronavirus să se reflecte în activitatea adunării.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe