Newsflash
Internaționale

Primul ghid al OMS pentru abandonarea fumatului

de Florentina Ionescu - iul. 12 2024
Primul ghid al OMS pentru abandonarea fumatului

OMS recomandă un set comprehensiv de intervenţii ce ar putea ajuta milioane de persoane în eforturile lor pentru abandonarea fumatului.

 Printre acestea se numără sprijinul la nivel comportamental furnizat de profesioniștii din domeniul sănătăţii, intervenţiile în mediul digital și unele tratamente farmacologice. Toate fac parte din primul ghid elaborat vreodată cu privire la abandonarea acestui viciu. 

Ghidul se concentrează pe metodele de a ajuta peste 750 de milioane de fumători care vor să renunţe la toate formele de consum de tutun. Recomandările sunt relevante pentru toţi adulţii în căutare de mijloace care să-i ajute să renunţe la diverse produse din tutun, cum ar fi: ţigările clasice, narghilelele, produsele din tutun ce nu produc fum, trabucurile, produsele din tutun încălzit ș.a. 

Combinând farmacoterapia cu intervenţiile la nivel comportamental, ratele de succes vor crește semnificativ, se arată într-un comunicat de presă al OMS. Statele sunt încurajate să ofere aceste tratamente fără niciun cost sau la un cost cât mai scăzut. Experţii Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă vareniclina, terapia de substituţie a nicotinei, bupropiona și citizina ca fiind tratamente eficiente pentru abandonarea fumatului. Ghidul poate fi descărcat de la adresa tinyurl.com/ghid-renuntare-fumat


Notă autor:

https://www.who.int/news/item/02-07-2024-who-releases-first-ever-clinical-treatment-guideline-for-tobacco-cessation-in-adults

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe