Newsflash
Interviuri

VIDEO: Ioana Porceanu: Poţi să încerci să te împrietenești cu SM

de Dorina Novac - iun. 27 2022
VIDEO: Ioana Porceanu: Poţi să încerci să te împrietenești cu SM

Sensibilă, cu zâmbetul cochet și sfios, dar ambiţioasă și puternică – așa am descoperit-o pe Ioana Porceanu, membră APAN. La 20 de ani, tânăra duce o luptă continuă pentru o viaţă normală. Și se pare că-i reușește!

Avea 16 ani când a fost diagnosticată cu SM, iar primele simptome, își amintește ea, au apărut când era la cămin, departe de familie.

Citește și: O poveste diferită pentru fiecare

Până acum a trecut prin patru tratamente, iar ultimul este cel care simte că-și face efectul. Pe lângă tratamentul cu perfuzie, Ioana urmează și un protocol cu vitamina D.

Ioana Porceanu
Ioana Porceanu

Tânăra explică emoţionată că SM te pune într-o dimensiune în care nu cunoști viitorul și nu știi ce senzaţii vor urma în corp:

„Dar poţi să încerci să te împrietenești cu ea. Să încerci să o cunoști, să vezi ce-i place și ce nu”.

Acum, mărturisește ea, stă în picioare, pentru că a făcut multe eforturi ca să se recupereze. Astfel, le recomandă pacienţilor cu SM să coopereze cu boala, pentru că este parte din ei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe