Newsflash
Interviuri

VIDEO: Andrada Abrudan: SM nu este o boală care vine și pune stop vieții

de Dorina Novac - iun. 16 2022
VIDEO: Andrada Abrudan: SM nu este o boală care vine și pune stop vieții

De când a fost diagnosticată cu SM, Andrada Abrudan, membră APAN, a încercat să-și țină viața cât mai mult ocupată, iar sportul a devenit pentru ea un refugiu.

Astăzi, zâmbește, are încredere în visurile ei, și învață să trăiască cu boala. La început, însă, nu a fost așa. Andrada recunoaște că inițial a trecut printr-o perioadă de negare, pentru că a fost depistată fără să aibă simptomatologie clară.

Citește și: O poveste diferită pentru fiecare

Tânăra povestește că a început să facă sport, și-a schimbat regimul alimentar, iar acum duce un stil de viață sănătos. Astfel, și-a dat seama că viața ei este aceeași ca și înainte de dignostic.

Andrada Abrudan

După acest drum plin de provocări, Andrada a înțeles că scleroza multiplă (SM) nu este o boală care vine și pune stop vieții:

„Se poate trăi cu ea, chiar și cu simptomatologie. Trebuie să avem încredere că putem avea o viață perfect normală. Trebuie să mergem împreună cu ea mai departe, pentru că doar ne cere să fim un pic atenți”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe