Newsflash
Internaționale

Vaccinul Sputnik V, punte între Rusia și Europa?

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 12 2021
Vaccinul Sputnik V, punte între Rusia  și Europa?

Recent, EMA (European Medicines Agency) a anunţat iniţierea evaluării vaccinului rusesc împotriva COVID-19.

Cunoscut sub numele de Sputnik V, preparatul a primit deja autorizaţia naţională de urgenţă în Ungaria, încă de la începutul acestui an. Slovacia a comandat primele doze, iar Andrej Babis, prim-ministrul Cehiei, a precizat că urmează, de asemenea, să-l utilizeze.

Totuși, Comisia Europeană neagă existenţa unor negocieri pentru achiziţionarea acestuia. „Sputnik V poate acţiona în calitate de punte între Rusia și Europa, însă introducerea acestuia nu ar trebui să se împotmolească în politică”, a declarat pentru Reuters Kiril Dmitriev, CEO al fondului suveran de investiţii RDIF, care promovează vaccinul rusesc la nivel internaţional.

Conform rezultatelor ultimelor cercetări publicate în The Lancet, eficacitatea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 ajunge la aproximativ 92%.


Notă autor:

Bibliografie
1. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-europe-vaccines/europe-starts-formal-review-of-russias-sputnik-v-covid-19-vaccine-idUSKCN2AW0W8?il=0
2. https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-sputnik-v-covid-19-vaccine

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe