Newsflash
Știri

Un medic de la Institutul „Cantacuzino” s-a implicat în lansarea Societății Române de Sindrom Lynch

de Florentina Ionescu - mar. 23 2023
Un medic de la Institutul „Cantacuzino” s-a implicat în lansarea Societății Române de Sindrom Lynch

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București a anunțat că un medic din cadrul acestei instituții a ajutat la lansarea Societății Române de Sindrom Lynch.

„Dăm vieții timp!” Acesta este sloganul Societății Române de Sindrom Lynch lansată public și academic, prin implicarea și dedicarea sublocotenent medic dr. Oana Cristina Voinea din cadrul Institutului Cantacuzino, se arată pe o rețea socială

societate romana sindrom lynch

Evenimentul s-a desfășurat marți, 21 martie a.c, și a fost găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, vechi colaborator și partener al institutului „Cantacuzino” pentru formarea și pregătirea generațiilor de medici.

Boală genetică

Sindromul Lynch are transmitere ereditară și este cea mai frecventă boală genetică care se transmite din generație în generație, fiind caracterizată de o predispoziție importantă pentru dezvoltarea mai multor cancere pe parcursul vieții, începând de la vârste tinere. 

societate romana sindrom lynch2

Cele mai frecvente malignități sunt cancerul colorectal, de endometru și ovar, însă orice alt segment al tubului digestiv, căilor urinare și pielii pot fi interesate.

„Societatea Română de Sindrom Lynch este o asociație de profesioniști în domeniul medical și științific universitar ce are ca scop facilitarea recunoașterii pacienților cu sindrom Lynch de pe teritoriul României și optimizarea managementului diagnostic, terapeutic și de screening, în conformitate cu ghidurile internaționale actuale”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Institutului „Cantacuzino”.

Pentru mai multe detalii accesați linkul: srsl.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe