Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMF „Carol Davila”, pe prima poziție a universităților din România

de Magdalena Tănăsescu - iun. 4 2024
UMF „Carol Davila”, pe prima poziție a universităților din România

Prestigiosul top internațional Round University Ranking (RUR) World University Rankings a urcat, în ediția din acest an, UMF „Carol Davila” din București pe primul loc între toate universitățile din România.

Poziția fruntașă este ocupată atât în clasamentul global, cât și în ceea ce privește predarea - unul dintre principalele domenii evaluate de RUR, alături de cercetare. 

 

Clasamentul din 2024, recunoscut de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, analizează performanțele a peste 1.100 de universități. 

 

Principalele domenii evaluate de clasament sunt predarea (40%) şi cercetarea (40%), urmate de diversitatea internaţională (10%) şi de sustenabilitatea financiară (10%). Acestea sunt considerate domenii auxiliare, aşa cum se precizează în metodologia de realizare a RUR World University Rankings.

 

„Această nouă clasificare internațională a Round University Ranking (RUR) World University Rankings, care ne poziționează pe primul loc între universitățile din România, atât în clasamentul global, cât și în ceea ce privește domeniul - predarea, reprezintă o încununare a muncii și a eforturilor susținute de către întreaga noastră comunitate academică, motiv pentru care țin să mulțumesc în mod deosebit fiecărui membru în parte al acestei mari și frumoase familii a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMFCD, într-un comunicat.

 

În clasamentul Round University Ranking (RUR) World University Rankings, pe domeniul predare UMF „Carol Davila” ocupă poziția 284, în timp ce în topul tuturor domeniilor evaluate îi revine poziția 610. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe