Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Testare concomitentă pentru COVID-19 și gripă

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan duminică, 6 septembrie 2020, ora 11:25

Se anunță o toamnă extrem de dificilă la nivel mondial, în plină pandemie de COVID-19 debutul epidemiei de gripă putând determina un dezastru epidemiologic. În acest context CDC a dezvoltat Multiplex Assay Flu SC2 ce poate identifica atât virusul SARS-CoV-2 cât și virusurile gripale.

Testul RT-PCR pentru identificarea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale (Flu SC2) a fost dezvoltat de CDC (Centers for Disease and Control and Prevention) și a primit aprobarea FDA în regim de urgență.

lab-3498584_1920

Multiplex Assay poate detecta ARN-urile celor trei virusuri: SARS-CoV-2, influenza A și B. Testul este în prezent autorizat doar pentru utilizarea în SUA. Testarea prin această metodă este indicată persoanelor care prezintă simptome specifice unei infecții respiratorii acute virale, simptolomatologia COVID-19 și cea a gripei fiind similară. Prin intermediul acestuia pot fi analizate: exsudatele nazofaringiene, orofaingiene, sputa, aspirate nazale sau nazofaringiene, probe obținute în urma lavajului bronhoalveolar etc. Testarea concomitentă va oferi informații importante autorităților despre răspândirea acestora și ce metode de prevenție pot fi aplicate cât mai precoce.

De asemenea, CDC subliniază că în acest sezon vaccinarea antigripală va fi mai importantă ca niciodată și recomandă imunizarea începând cu vârsta de șase luni.

 

 

 

Etichete: teste PCR sezon gripă influenza infectare coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC