Newsflash
Știri

China se confruntă cu cantităţi enorme de deşeuri medicale după testarea PCR

de Dorina Novac - iun. 21 2022
China se confruntă cu cantităţi enorme de deşeuri medicale după testarea PCR

În fiecare zi, în China, agenţi în combinezoane colectează sute de milioane de instrumente de unică folosinţă folosite la testarea PCR la scară largă, operaţiunea care generează o cantitate imensă de deşeuri medicale.

Cu strategia sa zero COVID, gigantul asiatic este ultima economie majoră care doreşte cu orice preţ să prevină orice infecţie, oficial pentru a evita să supraaglomereze spitalele în faţa ratei scăzute de vaccinare a adulţilor, scrie Agerpres.

testare PCR

Din arsenalul anti-coronavirus fac parte carantine obligatorii, izolări localizate şi, prin urmare, testări masive, devenite aproape zilnice în anumite locuri.

De la Beijing la Shanghai, trecând prin Shenzhen, „Silicon Valley chinezesc”, unde se află multe companii tehnologice, oraşele sunt de acum presărate cu mici locaţii, uneori corturi, care oferă teste PCR gratuite.

Sute de milioane de persoane trebuie să fie testate la fiecare trei sau două zile, chiar zilnic.

Potrivit sursei citate, aceste teste PCR, care creează o masă imensă de deşeuri medicale, constituie o povară economică în creştere pentru autorităţile locale, deja puternic îndatorate, şi care trebuie să aloce zeci de miliarde de euro pentru eliminarea acestor deşeuri.

„Cantitatea de deşeuri medicale care este generată zilnic este de o amploare aproape fără precedent în istoria omenirii. (...) Problemele sunt deja enorme şi vor continua să se agraveze”, a declarat Yifei Li, expert în mediu la Universitatea New York din Shanghai.

China, unde mediul a suferit foarte mult din cauza dezvoltării economice, şi-a înăsprit legislaţia împotriva poluării aerului şi a apei în ultimul deceniu.

De asemenea, ţara vizează neutralitatea carbonului până în 2060, un obiectiv ambiţios şi extrem de incert, având în vedere dependenţa actuală a gigantului asiatic de cărbune.

Generalizarea testelor PCR reprezintă o nouă provocare pentru mediu.

Pentru câteva zeci de cazuri pozitive detectate în fiecare zi în China, va fi necesar să se examineze sute de milioane de oameni şi să se folosească o masă enormă de tuburi, tampoane, ambalaje şi combinezoane.

Dacă nu sunt eliminate în mod corespunzător, aceste deşeuri medicale pot contamina solul şi cursurile de apă.

Potrivit AFP, oraşele şi provinciile chineze în care locuiesc un total de 600 de milioane de persoane au anunţat o formă sau alta de testare generală şi constantă a populaţiei lor.

Nu sunt disponibile date naţionale, dar autorităţile din Shanghai au declarat luna trecută că 68.500 de tone de deşeuri medicale au fost produse în timpul izolării oraşului între mijlocul lunii martie şi începutul lunii iunie. Aceasta reprezintă de şase ori cantitatea zilnică normală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe