Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tabăra de schi adaptat persoanelor cu dizabilități ajunge la Cluj

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 16:15

Caravana taberelor de schi adaptat persoanelor cu dizabilităţi, organizate de asociația Caiac SMile, ajunge la Cluj, pe pârtia Buscat.

Între 29 ianuarie şi 3 februarie, antrenorii şi voluntarii Caiac SMile, alături de asistenţi medicali şi kinetoterapeuţi, vor fi pe pârtia Buscat Ski Resort, din judeţul Cluj, pentru cea de-a doua tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilităţi, se arată într-un comunicat.

schi-dizabilitati1
Sursă foto: Facebook Caiac SMile

 

Cei cinci beneficiari ai taberei vor fi îndrumaţi de monitorii de schi cu dizabilităţi şi de voluntarii şi antrenorii asociaţiei din Satu Mare şi, la finalul perioadei, vor putea schia independent, folosind monoschiul.

Pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia şi alte persoane cu dizabilităţi, cu condiția să se înscrie pe site-ul asociației.

Noi vom fi pe pârtie în fiecare zi şi vom coborî de câte ori este nevoie alături de prietenii noştri speciali”, a declarat Ionuţ Stancovici, preşedintele asociaţiei Caiac SMile.

Obiectivul asumat de Caiac SMile pentru acest sezon de iarnă a fost ca 1.000 de persoane cu dizabilităţi să se bucure de sporturile de iarnă şi să schieze cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului „Şi oamenii cu dizabilităţi îşi doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022.

Interesul oamenilor speciali pentru acest proiect de iarnă a fost unul foarte mare. (...) Îi invităm pe toţi cei care vor să se bucure de zăpadă şi de independenţă pe pârtie să vină alături de noi. Înscrierea pe site este extrem de simplă. O pot face chiar de la baza pârtiei şi apoi să pornească în aventură”, a adăugat Ionuţ Stancovici.

Proiectul, care a debutat la 15 ianuarie 2023, la Cheile Grădiștei, se va desfăşura pe toată perioada sezonului 2022-2023, după următorul program:

  • 5 - 10 februarie, Poiana Braşov;
  • 12 - 16 februarie, Păltiniş, Sibiu;
  • 26 februarie - 3 martie şi 5 - 10 martie, Cheile Grădiștei;
  • 12 - 17 martie, Cavnic.

 

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Etichete: caravana la cluj tabara schi adaptat persoane cu dizabilitati asociatia caiac smile

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC