Asociaţia Diakoniewerk Internaţional demarează cea de-a treia ediţie a proiectului „Poteci incluzive”, dedicat persoanelor cu dizabilităţi.
Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu cu suma de 20.000 lei. Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor unei părţi importante a comunităţii sibiene, oferindu-le persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a participa la experienţe unice şi de a se bucura de frumuseţea şi bogăţia culturală a regiunii Sibiului, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Diakoniewerk Internaţional:
„Prin intermediul acestui proiect, dorim să deschidem noi orizonturi pentru persoanele cu dizabilităţi şi să le oferim oportunităţi de dezvoltare personală şi socială.”
În cadrul primei etape, pe 23-24 mai 2024, va fi organizată o incursiune în pitorescul oraş Avrig. Participanţii vor avea ocazia să exploreze atracţiile culturale şi istorice locale într-un tur ghidat accesibil, alături de ghidul de turism Nicoleta Ocneriu. Turul ghidat va include vizite la Palatul Brukenthal şi la Biserica cu cel mai vechi ceas din Transilvania, împreună cu un joc interactiv de reconstituire istorică.
De asemenea, Asociaţia Diakoniewerk Internaţional va organiza un atelier de ţesătorie tradiţională în Avrig, condus de Rodica Ispas, unde participanţii vor putea descoperi secretele meşteşugurilor locale.
A doua etapă, programată pentru 17-18 iunie 2024, constă într-o incursiune în spectaculoasa Valea Avrigului. Participanţii vor avea parte de o drumeţie pe un traseu adaptat nivelului lor de condiţie fizică, ghidaţi de Nicoleta Ocneriu vor explora peisajele naturale.
De asemenea, vor fi implicaţi în activităţi precum colectarea de plante pentru un ierbar unde alături de ei va fi ecologul Mihaela Sava. Aceasta va oferi îndrumare în identificarea şi colectarea responsabilă a plantelor şi vizitarea unor obiective turistice importante, cum ar fi Casa Întoarsă şi Ferma de Cerbi.
„Proiectul nostru îşi propune să ofere persoanelor cu dizabilităţi experienţe pozitive şi împlinitoare, să le încurajeze să exploreze lumea din jurul lor şi să le ofere oportunităţi de dezvoltare personală şi socială într-un mediu inclusiv şi susţinător. Prin aceste activităţi, dorim să promovăm sănătatea şi bunăstarea, să dezvoltăm relaţii sociale şi să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru toţi participanţii”, au transmis reprezentanții asociației.
Asociaţia Diakoniewerk Internaţional înfiinţată în anul 2006 este o organizaţie nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu există un Centru de Zi cu Specific Ocupaţional şi o Locuinţă Protejată pentru persoane cu dizabilităţi, centre în care tinerii atipici obţin deprinderi de viaţă independentă pentru o integrare mai bună în comunitatea sibiană.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/elderly-grandmother-wheelchair-granddaughter-spring-nature-1090439612
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe