Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Se caută mentori pentru cursul „Scrierea unui Review”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 15 septembrie 2021, ora 11:09

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” din București anunță că s-au deschis înscrierile pentru selecția mentorilor pentru cursul intitulat „Scrierea unui Review”.

Este vorba despre cursuri de scriere academică ce vor avea loc în cadrul CieH (Centrului de Inovație și e-Health). Pentru selecția de mentori, deadline-ul este 27 septembrie 2021. 

cursuri de scriere academică

Prorectoratul cu probleme de cercetare științifică al UMF „Carol Davila” împreună cu CieH – UMFCD, cu sprijinul European Association of Science Editors (EASE) urmează să lanseze cursul despre scrierea unui articol de tip Review adresat studenților de la facultatea de medicină generală din anii II-V, se arată pe website-ul cieh.umfcd.ro.

„Cursul se va desfășura online pe platforma de e-learning a UMFCD într-un format care va include 17 lecții scurte, urmate de câte un test și o temă. Fiecare temă constă în elaborarea unei părți din articol. La sfârșitul cursului, prin combinarea tuturor temelor, va fi obținut articolul ce va fi trimis spre publicare”, se arată pe website-ul CieH. 

Pentru a putea evalua în dinamică toate temele (care vor fi din specialități diferite) precum și varianta finală a articolului este necesară îndrumarea de către un mentor. Mentorul va avea responsabilitatea de a propune teme de articole și ulterior de a oferi feed-back studenților care au ales o temă propusă de mentor.

În vederea standardizării modului de evalua articolele, mentorii vor participa la un curs de peer-review, acreditat de EASE. Mentorul va fi autor al articolului.

Detalii despre curs pot fi consultate la acest link. Dacă doriți să participați la acest proiect, în calitate de mentor, vă rugăm să completați acest formular până la 27 septembrie 2021. Pentru detalii suplimentare, puteți scrie la adresa octavian.andronic@umfcd.ro. 

Despre CieH

CieH este o structură din cadrul Universității de Medicină și Farnacie „Carol Davila” din București care are rolul de a susține activitățile de inovare în sănătate digitală. 

Etichete: inovatie sanatate inovatie e-Health umf carol davila scriere academica scrierea unui review

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC