Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România este pregătită să acorde ajutor Croaţiei, în urma cutremurului

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 29 decembrie 2020, ora 17:38

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că România este pregătită să acorde ajutor Croaţiei, în urma cutremurului produs marţi.

Potrivit unui comunicat de presă, în data de 29 decembrie, în urma luării la cunoștință a nefericitului eveniment produs în Croația, țară afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autoritățile române și-au arătat disponibilitatea de a interveni și a acorda sprijin autorităților croate.

cutremur Croatia
Sursă imagine: cnn.com

„Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de acest nefericit eveniment se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă ( DSU).

Sursa citată a precizat că Raed Arafat, șeful DSU, a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni.

„Dat fiind faptul că situația se află sub permanentă monitorizare a autorităților române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîțu și a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni și totodată,  să sprijine autoritățile croate în funcție de nevoile solicitate de aceștia, în baza solicitării de asistență internațională”, se arată în comunicat.

Etichete: dsu cutremur Croatia Cautare-Salvare RO-USAR asistenta internationala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.