Newsflash
Știri

Poligon de pregătire în situaţii de urgenţă, inaugurat la Iași

de Dorina Novac - feb. 9 2023
Poligon de pregătire în situaţii de urgenţă, inaugurat la Iași

La Iași a avut loc inaugurarea poligonului pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă din România şi Republica Moldova.

Acesta include și o platformă heliportuară și sistem de alimentare cu carburanți pentru elicoptere.

pompieri

„Deschiderea acestui ansamblu este o premieră pentru țara noastră, fiind primul de acest gen care asigură pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută misiuni de cercetare și evaluare CBRN, pirotehnic, căutare canină, alpinism, intervenții în mediul acvatic, stingere, acordare de prim ajutor calificat și descarcerare, salvări de la înălțimi, căutare și salvare din medii ostile vieții (dărâmături, subsoluri, tuneluri, puțuri și grote etc.), precum și a altor structuri operative, pentru creșterea capacității motrice, armonizarea lucrului în echipă și, totodată, creșterea eficienței intervenției în diferite situații de urgență”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Totodată, platforma heliportuară are în dotare sisteme de balizaj (permit aterizarea pe timp de noapte), alimentare cu energie electrică și rezervor de combustibil (tip tip Jet A1), care permite alimentarea elicopterelor.

Proiectul inaugurat joi, 9 februarie, în valoare de peste 4 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, în cadrul proiectului SMURD 2 și reprezintă doar o parte din seriile de investiții care sunt prevăzute în cadrul acestuia.

„Dintre aceste acțiuni amintim înființarea de platforme de aterizare pentru intervenții aeriene, unități de pompieri și unități de primiri urgențe în Republica Moldova. Operaționalizarea acestui centru de formare conduce la stabilirea unei noi etape în ceea ce privește consolidarea și evoluția sistemului integrat de urgență din România”, precizează DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe