Newsflash
Știri

Reacție CMSR: „Trebuie să respectăm măsurile propuse de medicii infecționiști, epidemiologi”

de Florentina Ionescu - apr. 5 2021
Reacție CMSR: „Trebuie să respectăm măsurile propuse de medicii infecționiști, epidemiologi”

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis recent un punct de vedere în care explică faptul că medicii stomatologi trebuie să respecte măsurile propuse de medicii infecționiști, epidemiologi și de specialiștii în sănătate publică.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România, în calitate de organism profesional cu responsabilități în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de medic stomatolog ca profesie liberală, de practica publică autorizată, a luat act de un material transmis în spațiul public cu titlul/mesajul „Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului!”. Astfel, CMSR transmite următoarele: 

medici stomatologi punct de vedere CMSR

„Colegiul Medicilor Stomatologi din România se delimitează categoric de punctul de vedere exprimat în cadrul materialului sus-menționat și de către câțiva medici stomatologi, punct de vedere strict personal al celor care l-au semnat și care nu reprezintă poziția întregului corp profesional al medicilor stomatologi;

Colegiul Medicilor Stomatologi din România respectă libertatea de exprimare a fiecăruia dintre membrii săi, însă îndeamnă la prudență și responsabilitate în expunerea unor opinii cu impact asupra sănătății și siguranței populației, mai ales în contextul epidemiologic dificil pe care îl traversam, și din perspectiva faptului că medicii ar trebui să se exprime prin prisma pregătirii și competențelor specifice fiecărei specilizări în parte. Cu alte cuvinte, noi, ca stomatologi, trebuie să respectăm măsurile propuse de medicii infecționiști, epidemiologi și de specialiștii în sănătate publică și să avem încredere că așa cum am reușit în urmă cu doar câteva luni să ajungem împreună la o rată de infectare scăzută, și de această dată vom reuși, dar acest lucru nu este posibil fără masuri de prevenție adecvate;

În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România, precum și în rândul colegiilor teritoriale, nu s-a pus niciodată în discuție comunicarea unui dezacord privind modul în care autoritățile din România încearcă să facă față acestei pandemii cu atât mai mult cu cât fiecare dintre noi am conștientizat faptul că virusul SARS-COV-2 nu numai că există, dar are și o foarte mare contagiozitate, context în care CMSR a susținut și va susține măsurile și reglementările menite să limiteze sau să stopeze răspândirea infecției cu acest virus;

Ceea ce trebuie și putem face noi, stomatologii, este să ne tratăm pacienții în continuare, cu respectarea tuturor normelor de igienă și protecție atât față de pacient, cât și față de noi și familie. Întotdeauna am obținut cele mai bune rezultate fiind o echipă, iar aceasta va rămâne, indiferent de vremurile pe care le trăim, o modalitate sigură și eficientă de a scăpa mai repede și de această pandemie.

În concluzie, respectăm punctul de vedere al oricărui coleg stomatolog, dar rugăm atât presa, cât și pe colegii noștri, să facă o delimitare clară între punctele de vedere exprimate izolat sau în grupuri mici, și opiniile exprimate oficial la nivel de corp profesional, respectiv de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România”, se arată în comunicatul de presă remis redacției, semnat de președintele CMSR, prof. dr. Ecaterina Ionescu.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe