Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proiect dedicat educației pentru dinți sănătoși, în 12 localități din Constanța

de Florentina Ionescu - mai 14 2024
Proiect dedicat educației pentru dinți sănătoși, în 12 localități din Constanța

CMSR și Asociația Culturală Georgiana Rusu aduc proiectul „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși” în 12 localități din Constanța.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR), în parteneriat cu Asociația Culturală Georgiana Rusu, anunță obținerea aprobării proiectului „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși”, în cadrul sesiunii de finanțare organizate de Consiliul Județean Constanța - domeniul Social. 

„Pentru comunitatea medicilor stomatologi din România, parteneriatul cu autoritățile publice, naționale și locale este esențial pentru ca împreună să oferim pacienților români, mai ales copiilor, acces la educație de profil și la servicii medicale stomatologice. Vom continua astfel de demersuri, mai ales în localitățile mici și în spațiul rural, unde este mare nevoie de măsuri concrete, în sprijinul locuitorilor din aceste zone, al căror acces la servicii stomatologice este mai puțin facil”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, președintele CMSR. 

Reguli fundamentale de igienă orală 

Acest proiect inovator are ca obiectiv principal informarea și educarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani din 12 localități rurale și urbane din județul Constanța în privința normelor și regulilor fundamentale de igienă orală. Prin intermediul unui spectacol interactiv de teatru de păpuși, care va fi prezentat de 30 de ori în perioada 7 – 25 octombrie 2024, copiii vor fi familiarizați cu importanța igienei dentare și tratării cariilor în stadiile incipiente.

Fiecare spectacol va avea o durată de 60 de minute și va fi urmat de scurte prezentări interactive susținute de reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi din România. Acești reprezentanți ai CMSR vor oferi informații esențiale despre sănătatea dentară și igiena alimentară, precum și materiale educative, cum ar fi pliante, cărticele de colorat și mini-mostre de pastă de dinți, tuturor copiilor prezenți. 

Localitățile vizate de proiectul „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși” sunt: Peștera, Ovidiu, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Cernavodă, Pantelimon, Vulturu, Mangalia, Techirghiol, Năvodari și Tuzla, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe