Newsflash
OPINII

Pași pentru digitalizarea activităţii medicilor stomatologi

Pași pentru digitalizarea activităţii medicilor stomatologi

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a depus proiectul de digitalizare a activităţii sale, cu finanţare prin intermediul Planului Naţional de Redresare și Rezilienţă.

Prin intermediul proiectului depus de Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR), medicii stomatologi vor putea beneficia de cele mai rapide soluţii digitale pentru gestionarea activităţii la nivelul Colegiului. „Am promis la preluarea mandatului că vom renunţa la birocraţia excesivă și vom oferi colegilor un sistem de lucru modern, eficient și transparent. Felicit departamentul pentru fonduri europene, coordonat de dr. Laura Ilian, care a demarat această iniţiativă și mă bucur că deja primele colegii locale au aplicat, la rândul lor, pentru a-și finanţa procesul de digitalizare. Sunt sigur că după București, Galaţi și Cluj, colegii noștri vor fi încurajaţi să urmeze acest model de abordare a finanţărilor necesare pentru un nivel înalt de performanţă a activităţilor noastre la nivel naţional și teritorial”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, președintele CMSR.

În același timp, în cadrul ultimei ședinţe a Consiliului Naţional a fost aprobată iniţierea demersurilor de propunere a unor modificări legislative pentru semnătura digitalizată, care să confere legalitate acordului informat al pacientului. Iniţiativa implică modificarea Ord. m.s. nr. 1410, care cuprinde normele metodologice ale drepturilor pacientului privind datele stocate electronic și formatul digital al semnăturii pacientului. „Prin acest demers vom asigura un plus de debirocratizare și de digitalizare în activitatea zilnică din cabinetele medicilor stomatologi, ţinând pasul cu realitatea evoluţiilor tehnologiei digitale”, a afirmat dr. Florin Lăzărescu.

Iniţiative și la nivelul colegiilor teritoriale

Nu în ultimul rând, la finalul lunii martie, CMSR a solicitat operatorilor economici interesaţi oferte pentru contractarea serviciilor de expertiză de specialitate privind procesul de digitalizare în relaţia medici stomatologi – colegii teritoriale. Opt oferte au fost depuse până la data-limită a solicitării, pentru următoarele servicii: 

 • Realizare platformă administrare CMSR;
 • Modul operatori și modul medici; 
 • Realizare aplicaţie mobil nativă pentru conţinutul platformei web; 
 • Training local pentru colegiile teritoriale; 
 • Training colegii teritoriale; 
 • Hosting;
 • Mentenanţă aplicaţie software; 
 • Suport dedicat specializat pentru operatori, colegii și medici, timp de 12 luni.

În urma dezbaterilor din cadrul Consiliului Naţional, BExN a fost împuternicit să aleagă ofertantul câștigător dintre cele mai bune trei oferte selectate cu acordul Consiliului Naţional.

„Avantajele digitalizării la nivelul CMSR sunt multiple și vizează în primul rând reducerea timpilor de procesare a documentelor, de la zile sau chiar săptămâni la minute. Totodată, prin implementarea acestor soluţii digitale vom asigura transparenţa și securitatea datelor, comunicare mai bună între medici și Colegiu. Colectarea datelor în timp real va permite pregătirea deciziilor pe baze cât mai solide, facilitând totodată actualizarea permanentă a bazei de date și includerea modificărilor legislative cele mai recente. Digitalizarea e crucială pentru modernizarea și eficientizarea activităţii CMSR, la standardele așteptate de medicii stomatologi”, a declarat dr. Rareș Buduru, vicepreședintele CMSR și responsabilul cu digitalizarea, cu ocazia prezentării proiectului în faţa Consiliului Naţional.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe