Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiect online pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 iulie 2020, ora 11:18

Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România a lansat proiectul BII online, pentru a ține pacienții cu boli inflamatorii intestinale conectați cu medicii.

Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România ( ASPIIR) a lansat o serie de evenimente educaționale online dedicate pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII), cu scopul de a le facilita accesul la informații despre boala lor în perioada restricțiilor pandemiei de COVID-19.

ASPIIR
Sursă imagine: Pixabay

 

Reprezentanții ASPIIR precizează că proiectul a fost dezvoltat ca urmare a sondajului „Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale și COVID-19”, realizat în luna aprilie 2020, la care au răspuns 152 de pacienți cu boli inflamatorii intestinale, cei mai mulți dintre aceștia cu vârsta sub 54 de ani.

„Potrivit sondajului, 82% dintre pacienți declară că le este teamă să nu se infecteze cu virusul SARS-CoV-2, iar peste 83% spun că le este teamă să meargă la spital pentru consultație sau administrare tratament, din cauza epidemiei de COVID-19. 54% au încercat să ia legătura cu medicul lor curant (în general pentru a obține rețetă, pentru a se programa pentru administrarea tratamentului sau consultație și pentru a cere informații cu privire la COVID-19) și 17% au întâmpinat greutăți în a lua legătura cu medicul”, se arată într-un comunicat de presă.

În acest context, ASPIIR a demarat proiectul „BII (Boli Inflamatorii Intestinale) Online! Be Online”, prin care vor fi organizate peste 10 webinarii pentru pacienți, până la finalul anului, invitații evenimentelor fiind medici specialiști gastroenterologi din centrele universitare din întreaga țară.

Sursa citată precizează că prima sesiune a avut loc în data de 2 iulie 2020, avându-l ca invitat pe prof. dr. Cristian Gheorghe, președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, iar a doua ediție este programată pentru 21 iulie 2020, pacienții putând discuta la această dată cu prof. dr. Liana Gheorghe, şef secţia a III-a (Gastroenterologie-Hepatologie), Centrul de Gastroenterologie & Hepatologie Fundeni.

O a treia ediție este programată pentru 29 iulie 2020, webinar realizat împreună cu prof. dr. Mircea Diculescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie, I.C.Fundeni, București. 

„În această perioadă dificilă, în care accesul la îngrijire este mai îngreunat, foarte important este să fim aproape de pacienți și să le putem oferi informație medicală validată. Prin programul „ BII Online”, ne propunem să creăm cadrul pentru ca pacienții să poată adresa întrebările pe care le au și să putem găsi împreună cu medicii specialiști îndrumări folositoare”, a declarat Isabella Grosu, președinte ASPIIR.

Proiectul „BII Online” este realizat în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativă, cu sprijinul Janssen România compania farmaceutică a Johnson & Johnson.

Etichete: BII Online ASPIIR boli inflamatorii intestinale pandemie de COVID-19


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.