Newsflash
Știri

Peste 10.000 de teste de coronavirus prelucrate în privat

de Florentina Ionescu - apr. 22 2020
Peste 10.000 de teste de coronavirus prelucrate în privat

Un furnizor privat de servicii medicale anunță că a ajuns la 10.000 de teste efectuate pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Practic, procesează 20% din totalul testelor PCR efectuate zilnic în țara noastră.

laborator testare

Este vorba despre rețeaua de sănătate Regina Maria, iar anunțul referitor la cele 10.000 de teste prelucrate în laboratoarele proprii a fost făcut ieri. Astfel, furnizorul medical susține eforturile de testare pentru SARS-CoV-2 la nivel național, prin intermediul celor trei laboratoare complet utilate, acreditate și autorizate pentru a prelucra teste RT-PCR. Potrivit unui comunicat de presă, aceste laboratoare procesează zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în România în fiecare zi.

Până ieri, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele de biologie moleculară ale acestui furnizor medical, peste 4.000 au fost realizate complet gratuit, pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă.

Cele peste 4000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19. Totodată, potrivit comunicatului, rețeaua de sănătate procesează teste pentru principalele centre de dializă din țară, precum și pentru instituții și spitale publice, testând atât pacienți, cât și cadre medicale cu risc de infectare. Rețeaua de sănătate testează și propriul personal medical, precum și pacienții programați la intervenții, conform normelor în vigoare.

Comparativ cu data de 14 aprilie, numărul de teste efectuate în laboratoarele furnizorului privat aproape s-a dublat, anunță reprezentanții Regina Maria, iar unul dintre laboratoarele implicate în procesul de testare are program de lucru nonstop, 24/7, pentru a susține cererile în creștere. Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe