Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Numărul infecțiilor respiratorii acute, cu 82% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 12 februarie 2021, ora 16:15

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 29.666, cu 5,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), în săptămâna 1-7 februarie au fost raportate la nivel național 22 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 7.577 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

infectii respiratorii

„În săptămâna 1-7 februarie (S 05/2021), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 29.666, cu 82,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (165.598) și cu 5,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.259)”, informează INSP.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu  virus gripal. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripa:

  • 1 caz gripa cu virus AH1;
  • 1 caz gripa A nesubtipat;
  • 2 cazuri gripa cu virus B.

Până la data de 7 februarie au fost vaccinate antigripal 2.119.749 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Etichete: insp gripa clinica infectii respiratorii virus gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.