Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Noi tranșe de medicamente pentru bolnavii COVID, distribuite spitalelor

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 8 februarie 2022, ora 10:09

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost distribuite spitalelor care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 peste 48.600 doze de Kineret și 1.500 flacoane de 400 mg Tocilizumab.

tratament covid

„Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a aprobat astăzi, 7 februarie 2022, distribuția unei noi tranșe de medicamente pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-COV-2 care cuprinde 1500 flacoane de 400 mg Tocilizumab și peste 48 600 doze de Kineret”, se arată într-un comunicat de presă.

Medicamentele vor fi distribuite în aproximativ 300 de unități sanitare care tratează pacienți cu COVID-19, cu forme medii și grave de boală.

Cele 50. 000 de cutii de Molnupiravir achiziționate de către Ministerul Sănătății  au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare și spitale care tratează pacienți cu COVID-19.

„Molnupiravir este primul medicament specific anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Etichete: Molnupiravir tratament covid tocilizumab Kineret

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC