Newsflash
Internaționale

Medicament care tratează COVID-19, aprobat de FDA pentru alopecie

de Florentina Ionescu - iun. 15 2022
Medicament care tratează COVID-19, aprobat de FDA pentru alopecie

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii a aprobat recent un medicament pentru creșterea părului care tratează atât alopecia, cât și COVID-19.

FDA a aprobat acest medicament care tratează întregul corp al pacienților cu alopecie, scrie nypost.com.

Anunțul a fost făcut luni, când FDA a aprobat un medicament care tratează alopecia severă, care cauzează căderea părului în cazul a peste 300.000 de americani în fiecare an. 

caderea parului si COVID-19 legatura cu febra

Aprobarea medicamentului Olumiant (baricitinib) a fost remarcabil deoarece el este primul medicament aprobat de guvernul american care tratează întregul corp pentru această boală autoimună (alopecia) în locul tratamentului unei zone specifice, au declarat reprezentanții FDA într-un comunicat de presă.

„Accesul la opțiunile eficiente și sigure de tratament este crucial pentru un număr semnificativ de americani afectați de alopecia severă. Aprobarea de astăzi va îndeplini o nevoie semnificativă a pacienților cu alopecia areata severă, până acum neîmplinită”, a declarat dr. Kendall Marcus, directorul Diviziei de Dermatologie și Medicină Dentară din cadrul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor din cadrul FDA.

Pacienții cu alopecie își pierd părul pe anumite zone atunci când sistemul lor imunitar atacă foliculii de păr. Baricitinib blochează activitaeta unei familii de enzime care inflamează acest atac, au explicat reprezentanții FDA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe