Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS cere DSP-urilor rapoarte privind asimptomaticii şi rezultatul evaluării spitalelor

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 29 iunie 2020, ora 11:06

Ministerul Sănătății a cerut, vineri, direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării persoanelor asimptomatice infectate cu SARS-Cov-2.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) au solicitat Direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării persoanelor asimpromatice infectate cu noul coronavirus.

spitale dsp
Sursă imagine: unsplash.com

 

De asemenea, sursa citată precizează că până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

„În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă, precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc”, se arată în comunicatul MS.

Termenul de transmitere a acestor rapoarte este luni, 29 iunie 2020.

În baza acestora, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune.

Etichete: ministerul sanatatii dsp asimptomatici noul coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.