Newsflash
Știri

Mesajul profesorului Vlad Ciurea, de Ziua Mondială a Sănătății

de Florentina Ionescu - apr. 8 2022
Mesajul profesorului Vlad Ciurea, de Ziua Mondială a Sănătății

Ieri a fost marcată Ziua Mondială a Sănătății, prilej cu care profesorul doctor Vlad Ciurea a transmis un mesaj pentru fanii săi din mediul online.

Prof. univ. dr Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg, a subliniat că în fiecare an, la 7 aprilie, întreaga planetă marchează Ziua Mondială a Sănătății. 

Vlad Ciurea

„Anual, OMS trage un semnal de alarmă cu privire la factori ce determină, la nivel global, deteriorarea sănătății umane. În 2022, tema este criza climatică. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt cauzate de probleme de mediu. Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea”, a scris medicul pe pagina sa oficială.

Ziua Mondială a Sănătății are ca temă în 2022 „Planeta Noastră, Sănătatea Noastră” 

Un alt aspect pe care profesorul Ciurea a ținut să îl sublinieze este faptul că criza climatică duce la o criză de sănătate:

„Avem deja refugiați climatici în unele zone ale globului, avem poluare, plastic, incendii de vegetație. Și avem prea multe alimente procesate! Pe scurt, trebuie să avem mai multă grijă de planeta noastră ca să putem trăi mai sănătos. Desigur că multe decizii trebuie luate la nivel politic și nu depind de noi. Salut, cu această ocazie, campaniile de împăduriri! E minunat! Salut deciziile de încurajare a producătorilor locali și produselor proaspete. Salut campania națională „Curățăm România!” și decizia de a introduce educația pentru mediu în școli. Sunt lucruri bune, care merită apreciate”, a adăugat medicul neurochirurg.

În încheiere, acesta a punctat câteva lucruri bune pe care, la nivel mic, le putem face:

„să cultivăm în copiii și nepoții noștri respectul pentru planetă, pentru natură. Să ne îngrijim de locul în care trăim, să plantăm un copac, o floare, să mâncăm sănătos, să evităm plasticul, să avem grijă de resurse și să nu facem risipă.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe