Newsflash
Știri

Mesajul președintelui AMFB de Ziua Mondială a Medicului de Familie

de Florentina Ionescu - mai 19 2022
Mesajul președintelui AMFB de Ziua Mondială a Medicului de Familie

Scriind sub hashtagul „RESPECT pentru Medicina de Familie”, medicul Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a ținut să transmită un mesaj colegilor săi în această zi specială.

Întrucât astăzi este marcată Ziua mondială a medicului de familie, dr. Sandra Alexiu a publicat pe o rețea socială un amplu mesaj, amintind că în lumea întreaga medicii de familie se confrunta cu probleme asemănătoare cu cele cu care se confruntă medicii de familie români. 

Citiți și: Mesajul SNMF, de Ziua mondială a medicului de familie 

Sandra Alexiu Facebook (2)

„E vremea să ne punem hainele de gală, sa umplem paharul de șampanie și să ciocnim în cinstea medicului de familie. Azi e ziua lui oriunde în lumea asta largă. 19 mai aduce în fața tuturor importanța «infanteristului» sau a «pionului», a «paznicului porții» sau mai degrabă a «ghidului» ori «călăuzei» prin sistemul de sănătate. El este cel pe care îl întrebi de câte ori ești bolnav sau de câte ori nu vrei sa te îmbolnăvești, la el te duci când vrei sa te vindeci sau când vii de la alți medici, să-ți pună gândurile și bolile în ordine și sa te învețe sa le stăpânești, sa le învingi ori și mai bine, să le previi. E singurul doctor la care te duci și dacă ești sănătos, nu doar dacă ești bolnav și e cel pe care îl cunoaște toată familia ta. Colegilor mei și mie ne-ar face plăcere să vă fim azi în gânduri, de ziua noastră, sa vă amintiți un lucru bun și-o vorbă de alinare primita de fiecare dintre voi de la medicul lui de familie. În lumea întreaga medicii de familie se confrunta cu probleme asemănătoare, dar peste tot, chiar dacă sunt umiliți de autorități, uitați de politicieni, din fericire sunt iubiți și respectați de pacienți. Organizația noastră internațională (n.red. - WONCA) pune la dispoziția tuturor un ghid vizual pentru a face ziua de azi mai frumoasă. Fiti și voi pentru o zi solidari cu noi”, a scris medicul Sandra Alexiu pe pagina ei oficială

Citiți și: Ziua mondială a medicului de familie, marcată la 19 mai 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe