Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Medic.ro București: informații noi din ghiduri și prezentări atractive pentru medicina de familie

de Florentina Ionescu - sept. 25 2024
Medic.ro București: informații noi din ghiduri și prezentări atractive pentru medicina de familie

Prima zi a conferinței Medic.ro București a debutat cu teme extrem de interesante, printre care utilizarea vitaminei D în prevenție și informații-cheie din volumul „Compendiu de medicina adicției”.

Medic.ro este un eveniment pe care îl organizează Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF). Astfel, SNMF face asta în mai multe locații din țară, împreună cu asociațiile locale. În București, Medic.ro este organizat, evident, împreună cu AMF-B de MedicHub, a punctat dr. Sandra Alexiu (foto sus), președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov (AMF-B) pentru Viața Medicală

Citiți și: Conferința Medic.ro București: prevenție și abordare terapeutică în medicina de familie 

„Evenimentul cuprinde prezentări din toate ariile de patologie cu care ne întâlnim în medicina de familie și o mulțime de lucrări originale, care nu aparțin de firme de medicamente. Încercăm să găsim aici lucruri noi, ghiduri și prezentări atractive care să ne aducă iarăși împreună la aceste evenimente [Medic.ro]: unul are loc în primăvară și unul are loc în toamnă”, a explicat doctor Sandra Alexiu în prima zi a Conferinței Medic.ro, eveniment ce are loc la Magic Place Events din București. 

Președinta AMF-B a avut o prezentare extrem de interesantă, pe tema „Vitamina D utilizată în prevenție, ghid practic actualizat”. Aceasta le-a prezentat medicilor de familie bucureșteni noi date despre modalitățile în care poate fi utilizată vitamina D. Dr. Sandra Alexiu a deschis, așadar, lucrările cu o lucrare despre vitamina D: 

„Am pregătit un mic rezumat al unui articol care a apărut recent. Am atins problema vitaminei D pentru prevenție. De data asta vom discuta despre vitamina D utilizată în prevenție la persoanele care sunt peste vârsta de 1 an”. 

Rezumat articol despre vitamina D, în prima zi a conferinței Medic.ro București

Articolul a fost publicat în iunie 2024, iar doctor Sandra Alexiu le-a oferit colegilor săi ca sursă un cod QR unde poate fi citit integral articolul despre vitamina D. 

„Noi venim dintr-o cultură în care dăm, conform biletului de externare la nou-născut vitamina D din ziua 14, până la 2 ani și pe urmă în sezonul rece. Ceea ce este complet greșit de foarte mult timp. (...) În realitate, vitamina D se suplimentează din prima zi în care apărem pe lume până în ultima, fără pauză. Pauzele se referă eventual doar la perioadele în care mergem la mare și ne expunem aproape complet pielea, astfel încât să se sintetizeze înăuntrul ei vitamina D”, a punctat medicul Sandra Alexiu. 

Provocările medicului pneumolog 

Prof. dr. Roxana Nemeș (foto jos) este medic pneumolog și specialist pediatru la Institutul „Marius Nasta” din București. Am stat de vorbă cu ea astăzi, în pauza dintre lucrările prezentate la Conferința Medic.ro București. Aceasta a susținut o lucrare pe tema deciziilor terapeutice pentru secreții nazale și tuse, astfel că am rugat-o să puncteze câteva elemente-cheie la care trebuie să fim atenți în sezonul toamnă-iarnă, în contextul în care circulă numeroase viroze și virusuri gripale. 

Dr. Roxana Nemeș în prima zi a conferinței Medic.ro București

„Suntem în pragul începerii sezonului rece, cu provocări deosebite, atât din partea virusurilor foarte agresive, așa cum este virusul sincițial respirator, virusurile gripale cu circulație ubicuitară, dar și din partea bacteriilor care produc afecțiuni respiratorii grave. Suntem încă cu numeroase cazuri de tuse convulsivă, practic, o provocare deosebită pe care o avem atât noi, ca pneumologi, dar și colegii noștri din medicina de familie, care sunt prima redută în fața pacientului bolnav și cărora le mulțumim pe această cale”, a transmis dr. Roxana Nemeș astăzi. 

Ea a adăugat că medicii pneumologi reiterează ideea de vaccinare, „pentru că o prevenție înseamnă a fi cu un pas înainte în protecția plămânului tău”. 

Medic.ro București continuă și mâine, cu lucrări originale și interesante, dintre care menționăm câteva: servicii preventive la pacienții neasigurați; perspective actuale în managementul diareii asociate antibioterapiei; abordarea pacientului hipertensiv cu factori de risc ș.a.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe