Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicul Mihai Craiu distruge mitul despre ibuprofen și folosirea lui la cei cu coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 16 martie 2020, ora 12:17

Pe internet și pe rețelele de socializare au circulat numeroase mituri și știri false în ultimele zile, iar unul dintre aceste mituri este legat de folosirea ibuprofenului, medicament care ar agrava starea persoanelor cu COVID-19.

Pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a postat acum 7 ore câteva informații esențiale pe care trebuie să le avem în vedere. El subliniază că trebuie verificată informația, mai ales în aceste vremuri tulburi.

„Atunci când venim în contact cu ceva care ne zguduie cu adevărat și care pare să contrazică realități bine dovedite și implementate în protocoalele medicale, vă ROG să verificați de mai multe ori. Se pare că așa zisa veste, cu Ibuprofenul și Corticosteroizii care fac rău în COVID-19, este un fake news. Există surse ce susțin că a fost folosit de hackeri siteul ministrului Olivier Veran (ministrul Sănătății în Franța) pentru a răspândi această informație falsă”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de socializare.

El mai precizează că sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le reținem: nu există dovezi care să contraindice folosirea nurofenului sau a cortizonicelor în COVID-19 și, totodată, pacienții care primesc, ca profilaxie pentru astm, un medicament ce conține orice tip de cortizon inhalator nu trebuie să modifice sau să oprească tratamentul cu acest tip de steroizi.

„Chiar dacă ar fi reală vestea citată mai sus, ea se referă al ALTCEVA. Steroizii inhalatorii nu produc nivele sistemice semnificative pentru a interacționa cu diversele mecanisme imune, în COVID-19 sau în orice altă boală”, a conchis dr. Mihai Craiu.

mihai craiu ibuprofen

Sursa foto: Facebook

Etichete: Mihai Craiu infectie cu coronavirus infectie cu noul coronavirus coronavirus romania tratament coronavirus ibuprofen cortizonice corticosteroizi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.