Newsflash
Știri

Lansare: ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară

de Florentina Ionescu - mai 5 2021
Lansare: ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară

De Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare, marcată azi, 5 mai, Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari a lansat Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară.

Totodată, această zi va fi marcată prin iluminarea în mov (culoarea acestei afecțiuni) a Turnului STS de pe str. Virtuții, București, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

„În acest mod, dorim să atragem atenția asupra faptului că hipertensiunea pulmonară poate afecta pe oricine tânăr sau mai în vârstă, bărbat sau femeie. Este important ca oricine prezintă simptomele descrise în Ghid să meargă la medic”, a declarat Bogdan Burduja, președintele Asociației Pacienților Hipertensivi Pulmonari.

ghid hipertensiune pulmonara

„Continuăm demersul nostru de a lansa ghiduri pentru pacienți realizate de medici specialiști, într-un limbaj simplu și ușor de înțeles. Pacienții au nevoie de materiale informative din surse avizate, realizate de medici”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Managementul bolii, pe înțelesul bolnavilor și aparținătorilor

Ghidul a fost gândit ca un instrument care să ajute în tot ceea ce înseamnă managementul bolii (tratament, stil de viață, mișcare, etc.) pentru pacienții deja diagnosticați și aparținătorii lor.

Pe de altă parte, Ghidul este destinat și populației generale, oricărei persoane care are nevoie de informație avizată despre un simptom cu care s-a confruntat.

Ghidul a fost realizat de dr. Mădălina Brutaru, sub coordonarea prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”CC Iliescu”. 

ghid hipertensiune pulmonara ziar

De unde poate fi descărcat

Acest ghid face parte din campania de informare „Respiră! Bucură-te de fiecare zi!“, realizată de Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari în parteneriat cu COPAC.

Ghidul poate fi consultat pe urmatoarele linkuri: 

https://hipertensiunepulmonara.ro/ghidul-pacientilor-cu-hipertensiune-pulmonara/

https://www.copac.ro/ghidul-pacientilor-cu-hipertensiune-pulmonara/


Notă autor:

Sursa foto: Anna Shvets, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe