Newsflash
ACTUALITATE Știri

COPAC: testările pentru cancerul colorectal continuă și în septembrie

de Florentina Ionescu - aug. 30 2023
COPAC: testările pentru cancerul colorectal continuă și în septembrie

Peste 2.500 de persoane s-au testat gratuit, luna aceasta, pentru cancer colorectal și leziuni precanceroase colorectale în cadrul programului de screening ROCCAS II București-Ilfov.

Programul de screening ROCCAS II a ajuns, în luna august, la o parte dintre bisericile din sectorul 4 din București (Biserica Mărțișor, Biserica Manu Cavafu şi Biserica Progresu), în Piața Crângași, la policlinici și în cabinetele medicilor de familie din București (CMI Daciana Toma, CMI Alina Bobosea, SANADEM şi AIS Crângași) și din Ilfov (Policlinica Chiajna), la angajații CET-urilor din București, la Biserica Penticostală din Prelungurea Ferentari, dar și în Parcul Mogoșoaia și la bisericile din Afumați, Ilfov, au transmis reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România. 

Testările vor continua și în luna septembrie. Astfel, dacă aveți între 50 și 74 de ani și aveți domiciliul în București sau Ilfov, sunteți așteptat la testare. Trebuie doar să veniți cu buletinul sau cu cartea de identitate. Nu este necesar să fiți asigurat pentru a face testul FIT. 

Reamintim că testul FIT este neinvaziv și nedureros și se face acasă. Este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență existența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv, care nu se văd cu ochiul liber. Mai multe detalii despre testare puteți afla de pe pagina de Facebook a Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe