Newsflash
Știri

Intervenţie medicală pentru pacienţii oncologici, în premieră la SJU Piteşti

de Dorina Novac - aug. 26 2020
Intervenţie medicală pentru pacienţii oncologici, în premieră la SJU Piteşti

La Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost realizată, în premieră, o intervenție medicală indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea orală este dificilă sau imposibilă.

Potrivit unei informări a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, la data de 23 august a fost montată gastrostoma percutană endoscopică, indicată pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior, pentru care alimentarea orală este dificilă sau imposibilă.

spitalul de urgenta pitesti
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

„La finele săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă. Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului”, transmite instituția medicală.

Această metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.

„În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgență Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestivă de înaltă performanță”, a amintit SJU Pitești.

Echipa care a efectuat intervenţia a fost formată din dr. Miulescu Ana-Maria, medic specialist gastroenterologie şi endoscopie intervenţională, dr. Bidivenciu Daniel, medic specialist chirurgie, dr. Olariu Dan, medic specialist chirurgie şi dr. Ciocanea Adrian, medic specialist Anestezie.

Sursa citată precizează că Spitalul Județean de Urgență Pitești va achiziționa, în luna septembrie, o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe