Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul „Cantacuzino” a crescut numărul de teste moleculare zilnice pentru SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 30 martie 2020, ora 10:55

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2 la circa 400 de teste zilnic.

Această creștere a fost realizată prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru, se anunță într-un comunicat de presă.

testare sars cov 2 la cantacuzino (1)

Dacă, la debutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore.

Citește și: INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

„Echipamentele performante, consumabilele și materialele sanitar-farmaceutice achiziționate de către Institut au permis creșterea capacității de testare moleculară la cel mai înalt nivel și asigură condiții pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare”, se arată în comunicat.

Citește și: INSP: Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat recent

testare sars cov 2 la cantacuzino (2)

 

testare sars cov 2 la cantacuzino (3)

Etichete: aparat pentru testare coronavirus teste rapide teste pentru depistarea coronavirusului teste de coronavirus teste medici infectati cu coronavirus Institut Cantacuzino Institutul Cantacuzino

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.