Newsflash
Știri

În București sunt 11 paturi libere la ATI, la acest moment

de Florentina Ionescu - sept. 28 2021
În București sunt 11 paturi libere la ATI, la acest moment

Autoritățile au transmis noi informații referitoare la situația paturilor de la ATI destinate pacienților cu COVID-19.

Astăzi, 28 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. 

valul patru
Foto: arhivă

 

În București sunt avizate de DSP 276  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, se arată într-o informare transmisă redacției. 

La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 11 paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, transmis autoritățile. 

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare. 

Paturi ATI neocupate 

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea:

Argeș - 4 paturi ATI

Brașov -3 paturi ATI

București - 11 paturi ATI

Caras Severin - 2 paturi ATI

Constanta - 1 pat ATI

Dolj - 4 paturi ATI

Harghita - 1 pat ATI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe