Newsflash
Știri

GCS: 1.513 paturi ATI COVID sunt ocupate la nivelul întregii țări

de Florentina Ionescu - oct. 6 2021
GCS: 1.513 paturi ATI COVID sunt ocupate la nivelul întregii țări

În 6 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare este prezentată de GCS într-un tabel trimis redacției. 

tabel partial paturi
Tabel parțial, din care au fost eliminate unitățile unde nu au fost suplimentate paturile ATI pentru pacienții cu COVID-19

 

În total, 1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizează GCS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe