Newsflash
Știri

Ieri erau 1.440 de paturi ATI COVID ocupate la nivelul întregii țări

de Florentina Ionescu - oct. 4 2021
Ieri erau 1.440 de paturi ATI COVID ocupate la nivelul întregii țări

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică faptul că, în 3 octombrie, la nivel național mai erau libere 8 paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

În 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național existau 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București erau avizate ieri de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

paturi ati dotare spital judetean alba

De asemenea, la nivel național exista o rezervă operațională de 118 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 erau în București.

Aceste paturi urmau să fie activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. În total, 1.440 de paturi ATI erau ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național erau libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La momentul informării transmise redacției, în București erau 2 paturi ATI libere, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a precizat GCS.

Situația paturilor de la ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea:

Brașov – 1 pat ATI

București – 2 paturi ATI

Prahova – 1 pat ATI

Tulcea – 4 paturi ATI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe