Newsflash
Știri

Doar două paturi libere la ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19

de Florentina Ionescu - sept. 30 2021
Doar două paturi libere la ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19

Autoritățile au transmis noi informații despre situația paturilor de la Terapie Intensivă, destinate pacienților care au COVID-19.

Astăzi, 30 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național existau 1374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 

12 saloane cu 23 de paturi

De asemenea, 1364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
În București sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

La nivel național sunt libere două paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere, se arată într-o informare transmisă redacției. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, spun autorităție. 

Situația paturilor de la ATI destinate pacienților bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea:

Brașov - 1 pat ATI
Cluj - 1 ATI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe