Newsflash
Știri

Situația paturilor destinate pacienților cu COVID-19, astăzi

de Florentina Ionescu - oct. 4 2021
Situația paturilor destinate pacienților cu COVID-19, astăzi

În contextul în care astăzi Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în 50 de orașe și în 264 de comune s-a depășit incidența de 6 cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, autoritățile anunță că paturile la ATI pentru pacienții COVID-19 sunt din ce în ce mai puține.

În 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, se arată într-o informare transmisă redacției. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

paturi ati covid incidenta crescuta
Fotografie creată de Anastasiya Gepp, de la Pexels

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 51 sunt în București, arată GCS. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

În total, 1468 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții de COVID-19.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea: Bihor-1 pat, Brasov-1 pat, Galati-1 pat.

Potrivit AGERPRES, incidenţa cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori în 185 de oraşe şi 991 de comune, arată Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 185 de oraşe, 50 au o incidenţă peste 6 la mia de locuitori.

Cele mai mari incidenţe se înregistrează în: Bragadiru (Ilfov) - 14,12; Videle (Teleorman) - 12,11; Popeşti-Leordeni (Ilfov) - 12,08; Voluntari (Ilfov) - 11,84; Măgurele (Ilfov) - 11,82; Otopeni (Ilfov) - 10,67; Timişoara (Timiş) - 10,59; Horezu (Vâlcea) - 9,88; Bucureşti - 9,64; și altele. 

captura incidenta localitati

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe