Newsflash
Știri

Importanţa măsurării TA, pe înţelesul elevilor

de Florentina Ionescu - mar. 26 2021
Importanţa măsurării TA, pe înţelesul elevilor

Liceenii din București vor învăţa să comunice despre controlul hipertensiunii arteriale, alături de medici, în cadrul unei campanii organizate sub egida Societăţii Române de Cardiologie (SRC).

masurare tensiuneÎn cadrul campaniei de informare despre HTA „Mergi și măsoară-ţi tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!” a fost lansat un program educaţional care se desfășoară exclusiv online până la 31 aprilie. Acesta se adresează elevilor de liceu din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, cât și celor din școlile postliceale sanitare din București.

Elevii vor afla ce este hipertensiunea arterială și de ce este periculoasă, cum se măsoară corect, cum poate fi prevenită și care sunt persoanele la risc. Pe durata programului, participanţii au la dispoziţie o bibliotecă de resurse și vor participa la întâlniri online cu specialiști în comunicare și creaţie vizuală.

În perioada 27 martie-15 aprilie, elevii pot înscrie pe site-ul
www.pentrucaasaspuneu.ro proiecte precum mici acţiuni de informare, care cuprind: o descriere generală, descrierea publicului ţintă ales, un plan de acţiuni și un material vizual de tip afiș.

Proiectele propuse de elevi vor fi publicate pe paginade Facebook. Măsoară-ţi tensiunea arterială,unde vor fi votate până la 30 aprilie. Primii zece elevi cu cele mai multe aprecieri din partea publicului vor fi recompensaţi cu premii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe