Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua Mondială a Donatorului de sânge, marcată printr-o acțiune de măsurare a tensiunii arteriale

de Florentina Ionescu - iun. 17 2024
Ziua Mondială a Donatorului de sânge, marcată printr-o acțiune de măsurare a tensiunii arteriale

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat recent o activitate de măsurare gratuită a valorilor tensiunii arteriale și glicemiei.

Activitatea a marcat și Ziua Mondială a Donatorului de sânge, sărbatorită în fiecare an la data de 14 iunie, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției. Beneficiarii au fost persoane de toate vârstele și au primit cu bucurie și admirație inițiativa de a oferi aceste servicii în mod gratuit. 

Elevii voluntari ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au fost însoțiți și coordonați de responsabilii activității, prof. Natalia Chitic și prof. Daniela Vlădescu. Coordonatorul acțiunii a fost directoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova. 

Prin organizarea acestor evenimente, școala dorește să vină în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale (TA), testarea glicemiei și indicaţii profilactice privind bolile cardiovasculare şi metabolice.

Acțiunile similare organizate au avut un impact foarte mare în rândul cetățenilor care au beneficiat de aceste servicii gratuite în ultimii ani. 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza în următoarea perioadă și alte activități asemănătoare, impactul și feedbackul primit din partea comunității fiind unul foarte bun. 

Donează sânge – arată că îți pasă! Donează și înscrie-te!

Evenimentul a avut și rolul de a responsabiliza populația cu privire la importanța deosebită a donării de sânge. Cu această ocazie, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a lansat o campanie care vizează două probleme extrem de actuale: pe de o parte, nevoia de sânge, fiind cunoscut faptul că în perioada vacanțelor, a concediilor, crește numărul accidentelor, iar necesarul de sânge este tot mai mare. Iar cea de-a doua problemă se referă la nevoia de asistenți medicali, o realitate cu care se confruntă tot mai multe sisteme de sănătate. 

Prin Campania „Donează și înscrie-te!”, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă reducere la plata taxei de înscriere pentru toți candidații care fac dovada donării de sânge în perioada 13 mai – 12 iulie 2024 și se înscriu în perioada 14 iunie – 12 iulie 2024 pentru a deveni asistenți medicali generaliști.

Reamintim că Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este prima instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe