Newsflash
Știri

Harta infectărilor personalului medical din România cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - aug. 3 2020
Harta infectărilor personalului medical din România cu SARS-CoV-2

Pe platforma de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaților din Sănătate sunt prezentate informații la zi, în contextul pandemiei de COVID-19.

Covid-19 Solidaritatea Sanitară, un program de cercetare-dezvoltare desfășurat de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, prezintă, printre altele, și o hartă a salariaților din Sănătate care au fost confirmați pozitiv la testele pentru SARS-CoV-2, coronavirusul care cauzează COVID-19.

judete personal medical cu covid-19 (2)

Pe această hartă, conform datelor adunate pe site-ul covid.solidaritatea-sanitara.ro, județele fruntașe care au cei mai mulți salariați din Sănătate confirmați cu COVID-19 se află: Suceava (județ urmat de București, cu 441 de salariați din Sănătate), Botoșani, Galați, Vrancea, Brașov, Bacău.

judete personal medical cu covid-19 (1)

Potrivit datelor, până în prezent în țara noastră sunt în total 4.149 de cazuri confirmate de COVID-19 ale salariaților din sănătate. Totodată, 7,8% este ponderea salariaților din sănătate infectați, din totalul cetățenilor infectați.

Aceeași sursă arată că 26 de decese sunt cele înregistrate în rândul salariaților din sănătate de la începutul epidemiei de COVID-19 și până acum. O altă informație importantă este că 41 de județe (adică 223 de unități sanitare) sunt cele în care se înregistrează salariați infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Platforma mai arată că rata de infectare a salariaților din sănătate, raportat la rata de infectare medie a cetățenilor, este de 6,24/1. Totodată, ponderea salariaților infectați din totalul salariaților implicați în lupta împotriva COVID-19 este de 1,66%. Statisticile mai arată că una din 13 persoane infectate cu SARS-CoV-2 este un salariat din Sănătate.

Cei interesați pot găsi pe această platformă inclusiv informații legate de evoluția numărului de salariați din sănătate confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2, număr care a ajuns la 4.149 la data de 2 august 2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe