Newsflash
Știri

Gripa continuă să facă victime: 40 de persoane au murit

de Dorina Novac - feb. 20 2020
Gripa continuă să facă victime: 40 de persoane au murit

Numărul persoanelor care au murit până în prezent de gripă a ajuns la 40, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, ultima persoană care a murit din cauza gripei este un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Dâmbovița. Acesta avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat antigripal. Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

La data de 9 februarie bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Târgoviște, cu diagnosticul de  bronhopneumonie extinsă şi insuficienţă respiratorie acută, apoi a fost transferat la terapie intensivă.

Duminică a murit o femeie în vârstă de 81 de ani, din județul Albă. Aceasta a fost confirmată cu virus gripal de tip A, subtip (H1)pdm09. O altă victimă este o femeie de 67 de ani, din Iași, nevaccinată. Ea a murit luni.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

Totodată, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe