Newsflash
ACTUALITATE Știri

Tragedia de la Crevedia: CMR mulțumește personalului medical care a ajutat răniții

de Florentina Ionescu - aug. 28 2023
Tragedia de la Crevedia: CMR mulțumește personalului medical care a ajutat răniții

Colegiul Medicilor din România mulțumește medicilor – și personalului medical, în ansamblu – care au fost implicați în acordarea de asistență medicală victimelor tragediei de la Crevedia.

Duminică, 17 august, Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis un mesaj prin care mulțumește personalului medical. 

„Dedicarea, profesionalismul și efortul lor (medicilor – n.red.), fie că se aflau în timpul programului de lucru, fie că au răspuns prompt apelului de a suplimenta turele existente și de a-și sprijini colegii, definesc modul în care corpul medical răspunde în fața provocărilor ori de câte ori este nevoie”, au transmis reprezentanții CMR pe o rețea socială. 

Numărul mare de victime, greu de gestionat de sistem

Totodată, aceștia au subliniat că astfel de evenimente pun o presiune suplimentară pe unitățile medicale care îngrijesc pacienți cu arsuri. 

Capacitatea sistemului medical de a gestiona un număr mare de victime rămâne una limitată, în ciuda numeroaselor tragedii care au atras atenția asupra nevoilor acestor pacienți, fapt care face cu atât mai dificil și mai important modul în care medicii gestionează situația, astfel încât să reducă pe cât posibil riscurile și să salveze vieți”, se mai arată în postare

Rapsodia nr. 2 de Enescu, dedicată celor ce au nevoie de mângâiere după tragedia de la Crevedia 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe