Newsflash
Știri

GCS: rezervă operațională de 145 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19

de Florentina Ionescu - oct. 20 2021
GCS: rezervă operațională de 145 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la nivel național există 1.668 de paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19.

Astfel, azi, 20 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.668 de paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19, se arată într-o informare transmisă redacției.

În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare este detaliată în tabelul transmis de autorități. 

tabel paturi ati suplimentate 20 octombrie 2021

În total, 1.799 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, potrivit sursei citate. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe