Compania Sanofi Pasteur anunță că este pregătită să colaboreze cu autoritățile din domeniul sănătății și comunitatea medicală pentru a susține programele de prevenție care includ vaccinuri difterice.
În contextul actual, având în vedere potențiala amenințare epidemiologică de difterie la frontiera româno-ucraineană, Sanofi Pasteur anunță autoritățile din domeniul sănătății și comunitatea medicală că sprijină atât programele de vaccinare existente, cât și potențialele inițiative de extindere a acestora, mai ales pentru populația adultă expusă riscului de îmbolnăvire, în lipsa unor recomandări de vaccinare pentru adulți.
„Scopul nostru este să fim un partener de încredere pentru sistemul de sănătate, alături de comunitățile medicale și științifice, în efortul comun de a îmbunătăți accesul la vaccinurile care protejează viața și de a crește acoperirea vaccinală. În același timp, ne străduim să dezvoltăm vaccinuri noi și îmbunătățite care să susțină sănătatea și calitatea vieții”, a declarat Pascal Robin, Vaccines General Manager și Country Chair Sanofi România și Moldova. Acesta spune că sprijină în totalitate recomandarea formulată de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), difteria fiind una dintre bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare: „Pentru a evita o situație similară cu cea cu care se confruntă Ucraina în prezent, imunizarea este esențială”.
SNMF reacționează
În urmă cu patru zile (21 noiembrie), SNMF solicita, printr-un comunicat de presă, lansarea de urgență a unui program național pentru vaccinarea populației adulte expuse riscului de îmbolnăvire, program care să cuprindă măsuri de susținere/compensare a costurilor pentru vaccin și campanii de informare și conștientizare a populației. Argumentele SNMF pentru această solicitare sunt:
„Este evident că doar printr-un efort național putem face față unei amenințări atât de mari precum o epidemie de difterie. Noi, medicii de familie, avem un rol foarte important în depistarea bolii însă prevenția, în care deja suntem direct implicați, poate fi făcută doar prin deciziile și implicarea autorităților, cu costurile de rigoare. O investiție în prevenția primară, mai ales când amenințarea a devenit evidentă, este o inițiativă obligatorie”, a declarat dr. Dina Mergeani, președintele SNMF.
Sursa foto: shutterstock
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe