Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campania de vaccinare împotriva COVID, devansată cu 2 săptămâni în Franța

de Magdalena Tănăsescu - oct. 3 2023
Campania de vaccinare împotriva COVID, devansată cu 2 săptămâni în Franța

O nouă campanie de vaccinare împotriva COVID a fost lansată în Franța, cu două săptămâni înainte față de termenul inițial, pentru a consolida protecţia în rândul celor mai vulnerabile persoane.

Noua campanie ar fi trebuit să înceapă pe 17 octombrie, însă s-a decis devansarea sa cu două săptămâni în faţa unei creşteri a circulaţiei virusului - inclusiv a noilor variante - şi a spitalizărilor, transmite Agerpres.

Agenţia de stat Santé Publique France a recunoscut ”o circulaţie susţinută a virusului” şi o creştere cu 30% a numărului săptămânal de consultaţii la urgenţe pentru suspiciune de COVID, după cum a detaliat într-un buletin din 25 septembrie.

Autorităţile sanitare recomandă să se vaccineze persoanele de peste 65 de ani, precum şi persoanele de orice vârstă cu probleme cardiovasculare sau respiratorii, imunodeficiente sau femeile însărcinate.

De asemenea, noua doză de vaccin este recomandată celor care locuiesc sau au contact frecvent cu persoanele cele mai expuse la risc. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe