Newsflash
Știri

Coronavirus în România: 72 de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan, trimise în izolare

de Florentina Ionescu - apr. 1 2020
Coronavirus în România: 72 de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan, trimise în izolare

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală au primit ieri, 31 martie, confirmarea testului pozitiv la COVID-19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani din secția de nefrologie și dializă. Astfel, tot personalul secției a fost trimis în izolare.

cadre medicale spitalul sf ioan si spitalul universitar

Potrivit unui comunicat de presă, pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu virusul care cauzează COVID-19.

În  acest  caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea anchetei, conducerea Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan a decis să trimită în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acestă secție, în ture. Totodată, celor 9 rezidenți de pe secție li s-a solicitat să rămână acasă. În comunicat se menționează că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate pentru a se vedea dacă sunt sau nu infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Și la SUUB SUNT cadre medicale confirmate pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2

Aseară a apărut informația legată de pacienți și cadre medicale de la SUUB depistați cu noul coronavirus. Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus, cel care cauzează COVID-19, 27 de persoane, dintre care 17 cadre medicale și 10 pacienți.

De la SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate, potrivit unui comunicat de presă. Testarea a fost declanșată în ziua de 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei, s-au luat măsuri urgente propuse de către spital și avizate de către DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe