Newsflash
Știri

Andrei Baciu: spitalele vor avea circuite mixte

de L. Budin - sept. 20 2021
Andrei Baciu: spitalele vor avea circuite mixte

Spitalele nu vor mai fi COVID sau non-COVID, ci vor avea circuite mixte, a anunţat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Pentru a se elimina dificultăţile de accesare a serviciilor medicale, Ministerul Sănătăţii a lucrat la implementarea şi definirea unei strategii, astfel încât spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii, informează Agerpres.

Andrei Baciu 1

Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea (...) spitale suport COVID şi spitale non-COVID, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte, COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fi trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie”, a spus Andrei Baciu, într-o conferință de presă.

Totuși, spitalele de boli infecțioase vor continua să trateze, preponderent, pacienți COVID, la fel și unitățile medicale în care nu se pot organiza circuite mixte.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe