Newsflash
Internaționale

Spray nazal, eficient în reducerea transmiterii COVID-19

de Florentina Ionescu - mai 10 2021
Spray nazal, eficient în reducerea transmiterii COVID-19

Un spray nazal s-a dovedit a fi eficient în reducerea transmiterii COVID-19.

Spray-ul nazal derivat din alge a redus incidența transmiterii COVID-19 în cazul lucrătorilor din secțiile de terapie intensivă la 1% în cadrul unui studiu clinic, scrie www.europeanpharmaceuticalreview.com

spray nazal covid

Potrivit companiei Amcyte Pharma, produsul său Nasitrol (un spray nazal) s-a dovedit a fi eficient în reducerea infecțiilor COVID-19 în rândul staffului din secțiile de terapie intensivă în cadrul unui studiu clinic independent.

Nasitrol este un spray nazal patentat bazat pe anumite substanțe chimice sintetizate din algele roșii, care a demonstrat activitate antivirală și eficacitate clinică ca spray nazal în tratamentul răcelilor comune. Spray-ul este conceput pentru a reduce încărcătura virală în căile respiratorii superioare, împiedicând virusurile să prolifereze și să se răspândească la plămâni. Un studiu anterior realizat la Universitatea din Tennessee Health Science Center, din Statele Unite, a descoperit că formula inhibă infecția cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, in vitro.

Acest studiu nou a fost condus în secțiile de terapie intensivă din opt spitale și a inclus 394 de medici, asistente medicale și alți profesioniști din sistemul medical (toți sănătoși) care au oferit îngrijiri pacienților cu COVID-19 și care nu fuseseră încă vaccinați împotriva bolii. Participanții au fost împărțiți aleator în grupuri, pentru a primi patru doze zilnice din spray-ul nazal Nasitrol sau o substanță placebo, timp de 21 de zile. Scopul a fost ca oamenii de știință să vadă care dintre participanți a făcut sau nu COVID-19, boală confirmată prin testarea RT-PCR, în decurs de 21 de zile.

Incidența COVID-19 a fost semnificativ mai mică în grupul la care s-a administrat Nasitrol, în comparație cu grupul placebo, 1% versus 5%. Studiul a fost condus de dr. Juan Figueroa de la Cesar Milstein Research Institute din Argentina și de dr. Mónica Lombardo de la CEMIC University Hospital din Buenos Aires.


Notă autor:

Sursa foto: Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe