Newsflash
Internaționale

FDA a aprobat un spray nazal contra supradozei de opioide

de L. Budin - mai 23 2023
FDA a aprobat un spray nazal contra supradozei de opioide

Indivior PLC a anunțat că Agenția americană a medicamentului, FDA, a aprobat spray-ul nazal dezvoltat de această companie farmaceutică pentru tratamentul de urgență al supradozei de opioide.

Indivior PLC e o companie farmaceutică cu sediul în statul american Virginia și are în vedere, cu precădere, tratamentele privind adicțiile. Spray-ul nazal dezvoltat de companie și denumit OPVEE a fost aprobat pentru adulții și pacienții de peste 12 ani, pentru a contracara supradozele induse de opioidele naturale sau sintetice, informează zonebourse.com

Spray-ul respectiv conține nalmefen, un antagonist al receptorilor opioidici din creier care permite „o inversiune rapidă și de lungă durată a detresei respiratorii indusă de opioide”. Detresa respiratorie este principala cauză a decesului prin supradoză, se menționează pe site-ul francez. 

Aprobarea OPVEE de către FDA reprezintă un pas înainte semnificativ în dezvoltarea de noi opțiuni terapeutice, pentru a face față erei actuale de supradoze (...) provocate de substanțe sintetice cu acțiune puternică, precum fentanyl”, a declarat directorul executiv al companiei, Mark Crossley. 

El a adăugat că acest nou medicament de urgență va salva vieți. 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe